jan 06

Het belang van krachttraining voor je spiermassa

0 Flares 0 Flares ×

Als je graag snel een grotere spiermassa wilt kweken, dan zijn er een aantal dingen die je kunt gaan doen. Het meest belangrijke is dat je aan krachttraining gaat doen. Waarom dit zo is, en wat je nog meer kunt doen om een grote spiermassa te kweken, kun je hier lezen.

Spiermassa

Om een grote spiermassa te kunnen krijgen, is het belangrijk dat je voldoende testosteron in je lichaam hebt. Testosteron is namelijk een van de belangrijkste mannelijke geslachtshormonen. Dit hormoon wordt door het lichaam gemaakt in de geslachtsklieren en de bijnieren. Hoe meer testosteron, hoe groter je spiermassa.

Krachttraining

Je kunt je testosteron gehalte in je lichaam verhogen door te gaan sporten. En dan met name krachttraining. Krachttraining bevordert namelijk de productie van testosteron in je lichaam. Sport zo vaak mogelijk, en met min mogelijk tussenpozen. Als je dit volhoudt, dan zal je na verloop van tijd resultaat gaan zien.

Juiste voeding

Naast sporten is het ook belangrijk dat je op je voeding let. Eet vooral veel producten als vlees, vis en eieren. Cholesterol is namelijk heel erg belangrijk voor de aanmaak van testosteron. Eet dus voldoende van dit soort producten. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende zink binnen krijgt. Om voldoende testosteron te kunnen produceren hebben enzymen namelijk voldoende zink nodig. Let hier dan ook extra op bij je voeding.

Anabolen

Als je spiermassa ondanks deze tips maar niet groter wil groeien, dan kun je gaan nadenken over het gebruik van anabole steroïden. Je kunt anabole steroïden zien als de ‘synthetische variant’ van het geslachtshormoon testosteron. Dit is vooral een mannelijk hormoon, maar ook bij vrouwen wordt dit hormoon tijdens de puberteit aangemaakt. Door het gebruik van anabole steroïde zal je spiermassa toenemen. Gebruik het echter wel op een veilige en verantwoorde manier. Anabole steroïden kun je online bestellen. Let er wel op dat je dit enkel en alleen bij een betrouwbare webshop doet, klik hier voor meer informatie. Meer weten over de voordelen en nadelen? Lees dit artikel is.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×