okt 26

Medicijnen voor migraine

0 Flares 0 Flares ×

Dihydrocodeïne wordt als pijnstiller gebruikt. Het is bedoelt om sterke pijnklachten te behandelen. Het zorgt ervoor dat pijnprikkels de hersenen niet kunnen bereiken. Men gebruikt het voor migraine, gewrichts- en zenuwpijnen, menstruatieklachten, griep, ernstige ziekte en pijn als gevolg van een operatie. Het kan ook bij kriebelhoest gebruikt worden.

De medicijn is in 3 vormen te krijgen: tabletten, tabletten met vertraagde afgifte en als drank. De tabletten moeten heel met een glas water ingenomen worden. Als je last krijgt van je maag, kun je de medicijn tijdens of na het eten innemen. Je moet je houden aan de dosering. Vergeet de bijsluiter niet te lezen voordat je de medicijn gebruikt.

Dihydrocodeïne kan best voor wat bijwerkingen zorgen. Je kan last krijgen van slaperigheid, een droge mond, concentratieproblemen, buikpijn, moeite hebben met afgaan en duizeligheid. Raadpleeg je arts als je veel last hebt van deze bijwerkingen.

Omdat het voor slaperig- en duizeligheid kan zorgen, is het beter om niet achter het stuur te gaan zitten. alcohol gebruik moet ook vermindert worden, omdat het de bijwerkingen kan verergeren. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je eerst met je arts bespreken of het wek een goed idee is om Dihydrocodeïne te gebruiken.

Dit medicijn Dihydrocodeine is niet voor een ieder bedoelt. Als je aan longziekte lijdt of problemen hebt met je ademhaling, moet je dit medicijn niet gebruiken. Bij een astma aanval moet je ook meteen ermee stoppen. Gebruik je al andere medicijnen? Vraag de arts of je deze met Dihydrocodeïne mag combineren, want sommige medicijnen kunnen voor een wisselwerking zorgen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×