aug 16

Paleo recepten die koolhydraatarm zijn

0 Flares 0 Flares ×

koolhydraatarm dieetEr zijn veel verschillende koolhydraatarme dieet recepten te vinden. Deze kunnen je allemaal helpen om heerlijke gerechten te maken, zodat je iedere keer gevarieerd kunt eten. Zo ben je niet gebonden aan een aantal (eigen) recepten. Er zijn veel verschillende variaties mogelijk. Van gagape van rundvlees, boeuf bourguignon, tajine van kippenbout en groenten tot gevulde gans in de wei, gebakken kabeljauw met kokossaus of spaghetti zonder spaghetti. Dit zijn hoofdgerechten en dit is slechts een kleine greep uit het gigantische aanbod van recepten, maar je hebt natuurlijk ook veel toetjes of snacks. Zelfs de Paleo dieet snacks zijn gezond en deze kun je zonder problemen eten. Het vergt wel enige tijd om ze te bereiden, maar eenmaal je ze een aantal keer hebt gemaakt is het natuurlijk smullen geblazen.

Recepten boeken

Online kun je kijken naar recepten, maar het is misschien ook een optie om recepten boeken te kopen. Dat is natuurlijk handiger, dan het uitprinten van de gerechten. Uiteraard kun je altijd een tablet of een smartphone bij de hand houden. Het is maar net wat je zelf handiger vindt. Een receptenboek is handig om te hebben, dus raden we je absoluut aan er één te kopen. Zo kun je deze leefstijl ook eenvoudiger volhouden, omdat het zeker een grote overgang kan zijn. Je mag namelijk best veel voedingsmiddelen niet meer eten. Je hoeft het dieet natuurlijk niet strikt te volgen, maar als je wel een hard core Paleo-volger wilt worden, dan zijn recepten extra handig.

Kiezen voor Paleo

Het voordeel van Paleo is dat je niet minder hoef te eten om je gezond te voelen. Je hoeft ook geenszins met een hongerig gevoel rond te lopen. Integendeel, je kunt eigenlijk zelfs zoveel mogelijk eten als je zelf wilt. Als het maar niet eenzijdig is. Het belangrijkste is dat je de westerse voeding vervangt. In westerse voeding voeren snelle koolhydraten de boventoon, maar dit kun je eenvoudig vervangen door te kiezen voor onder meer gevogelte, fruit, eieren, groente en vlees.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×