nov 15

Slaappillen, zijn deze wel zo handig?

0 Flares 0 Flares ×

Men staat er niet zo vaak bij stil hoeveel personen slaappillen gebruiken en is dat niet zonder reden. In onze gehaaste samenleving is het stressniveau bij veel personen hoog en leidt dat vaak tot slapeloze nachten. Ook kan een ziekte of traumatische gebeurtenis ervoor zorgen dat men moeilijk slaap zal kunnen vatten en bieden slaappillen dan gelukkig wel enige verlichting. Natuurlijk doen er zich ook een heleboel verhalen de ronde van personen die verslaafd zijn in dit soort pillen en is de juiste informatie daarom wel nodig.

Alles dient op voorschrift van de arts te gebeuren

Voordat de arts slaappillen voorschrijft zal er gekeken worden of de oorzaak van jouw slapeloze nachten niet zonder medicaties op te lossen is. indien niet, dan zal men voorzichtig beginnen met een lage dosering. Ook het soort slaapmiddel dat voorgeschreven wordt is van belang omdat er wel een groot aantal te vinden zijn die allemaal een beetje verschillen in hun werking. Ook de mogelijke bijwerkingen verschillen en is dit ook een belangrijke factor waar er naar gekeken wordt bij het voorschrijven van slaappillen. De term slaappillen is trouwens een verzamelnaam voor tal van medicijnen met een vergelijkbare werking en komen ze niet alleen maar in de vorm van pillen.

De rode draad die bij alle slaappillen gevolgd zal moeten worden is het tot rust brengen van het lichaam en dat wel voor een korte periode. Zo voorkomt men verslavingsverschijnselen en alle andere effecten die hier mee geassocieerd zijn.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×