jan 26

Trillend ooglid is geen aandoening

0 Flares 0 Flares ×

Heb je al een paar dagen last van een trillend ooglid, en denk je dat er iets mis is? Dit kan de wereld uit geholpen worden door te zeggen dat je geen aandoening hebt als je een paar dagen een trillend ooglid hebt. Heel veel mensen gaan dan ook al gelijk op internet zoeken naar ‘trillend ooglid gevaar’. Dan kun je uitkomen op de ergste oogaandoeningen, maar als je goed leest dan kom je erachter dat trillingen geen aandoening zijn. Het heeft allemaal te maken met de spiertjes in je ogen, want die hebben toch wel erg veel te verduren op een dag.

Samentrekken en ontspannen van de spiertjes

In je oog zitten ontzettend veel kleine spiertjes en om je ooglid te kunnen bewegen, moeten die heel vaak samentrekken en weer ontspannen. Wanneer dit heel onwillekeurig, zonder systeem gebeurt, kan het een trillend oog veroorzaken. Dat voelt heel gek, want het lijkt net alsof er iemand aan je ooglid aan het trekken is. Dat is ook zo natuurlijk, dat zijn die spiertjes. Meer dan tot rust komen en ontspannen kun je niet doen om er vanaf te komen.

Meerdere oorzaken mogelijk

Die spiertjes gaan niet vanzelf zo onwillekeurig samentrekken en ontspannen. Dat heeft in de meeste gevallen te maken met drukte, vermoeidheid of stress. Vooral dat laatste heeft altijd een grote impact op ons lichaam. Onze ogen krijgen daar dus ook last van. Met een drukke baan en stress of wanneer je veel druk uitoefent op je ogen kun je dus veel last hebben van een trillend oog. Het beste advies dat je kunt krijgen is dus tot rust komen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×